onsdag 20 april 2011

Game of Thrones

Ingen anhängare av fantasy kan väl ha missat vad som gick av stapeln i söndags kväll i amerikat. Nya HBO-serien Game of Thrones hade premiär.

I hushållet där hemma har det väntats med skräckblandad förtjusning, det kan ju bli så bra! Det är ju HBO, det brukar ju bli så bra! Samtidigt som fantasy-serier har en tendens att bli så löjliga ibland och hur kommer det bli osv osv.

Det blev bra. Första avsnittet lockar med mystiska wildlings och "the wall" som skyddar mot isen där uppe. Allt inleds med den klassika fantasy-kartan i ny tappning. Snygga miljöer, lite mord och incest och vi är hemma skulle jag vilja säga. Det man dock ofta tröttnar på att att allt är så jäkla naket, men det kan jag väl ta om det bara kommer mer av mystiska dödsfall och komplexa intriger.

Dock är mitt hat för storebror Targaryen redan totalt. Vilken idiot. Och man hejar redan på fd. Lord of the rings-skådisen Sean Bean som Eddard Stark. Ah, kärnfamiljen där alla tycker om varandra med dottern som helst vill skjuta pilbåde och inte brodera. I like it!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar